Kleinschalige familiecamping direct aan het meer van Bolsena

Het is een stukje rijden maar dan zit je ook aan een van de mooiste meren in Italië, het vulkaanmeer van Bolsena, genoemd naar het schattige stadje dat er aan ligt.

Superdruk is het er niet, in ieder geval niet zo’n gekkenhuis als in hoogseizoen rond het Gardameer. Camping Blu International waar wij op stonden ligt direct aan het meer en heeft en klein eigen strandje. Vanuit de camping kan je langs de waterrand een pad volgen naar het stadje Bolsena. Reken wel op een 20 minuten lopen en in het donker is het op veel plekken dicht begroeide pad alleen verlicht door de maan als je geluk hebt.

De camping heeft een eenvoudig maar ruim zwembad, voetbalveld en rond het uitstekende restaurant (vis uit het meer) en de winkel zijn spelletjes te doen.

Uitstapjes meer van Bolsena

De regio kent schitterende middeleeuwse plaatsen die het bezoeken meer dan waard zijn. Bolsena is zeer sfeervol met als pronkstuk een machtig kasteel. De op een tufstenen plateau gelegen stad Orvieto is een van Italië’s best bewaarde steden met een magnifieke kathedraal. In anderhalf uur rij je naar de ring van Rome vanwaar de mogelijk is om een trein naar het centrum te nemen. Durfals rijden nog even door om zelf de hectiek van het Romeinse verkeer te ervaren.

Vlakbij de camping ligt ook de absolute aanrader Cività di Bagnoregio. Een sprookjesachtige stadje waar door erosie en aardbevingen de grond er omheen is verdwenen.Een surrealistische aanblik die zelfs de oprichter van Airbnb er toe heeft bewogen te investeren in de ‘stervende stad’ zoals ze ook wel wordt genoemd.

Afstand tot het meer van Bolsena

Het is vanuit Utrecht een dikke 1.500 kilometer rijden maar dan zit je ook op een schitterende plek in Italië, vlakbij Rome. Vliegen kan natuurlijk ook.

Boek de camping via deze link.

Vind je het te ver dan hebben we hier nog een tip voor een goede camping aan het Gardameer

Kathedraal van Orvieto

Orvieto

Cività di Bagnoregio
Cività di Bagnoregio
Feest in Bolsena
Jongeren kijken het hele jaar uit naar de viering van het Misteri di Santa Cristina in Bolsena, 23 en 24 juli.
Kasteel in Bolsena
Uitzicht op het meer vanuit het kasteel van Bolsena

Glamping aan het meer van Bolsena

Blu International Camping