Nieuwe superluxe Bulgari winkel in Rome

Bij je volgende bezoek aan Rome kan je lekker wegdromen bij de nieuwe concept store van Bulgari in de Via Condotti, vlakbij de Spaanse trappen. De New Curiosity Shop heet de winkel en dat is een verwijzing naar de eerste winkel van het merk die in 1905 werd geopend. Die heette de Old Curiosity Shop. 

De meest exclusieve juwelen, tassen en schoenen liggen nu op je te wachten in de bekendste modestraat van Rome.

De oprichter van het luxemerk Bulgari, Sotirios Boulgaris, was een zoon van Bulgaarse immigranten die naar Griekenland waren getrokken. Daar begon hij als juwelier om later naar Napels en Rome verhuizen. In 1905 opende hij een winkel in de luxe winkelstraat Via Condotti op nummer 10 en die zit daar nog steeds, op nog geen 100 meter van de Scalinata della Trinità dei Monti zoals de trappen in het Italiaans worden genoemd. Het imperium is inmiddels gegroeid tot meer dan 300 eigen winkels wereldwijd.

De band met Rome, het plein en de trappen is daarom zeer hecht, de familie woonde in de stad en het merk wordt nog steeds met klassieke Romeinse letters geschreven waarbij de V staat voor de U. Dat het bedrijf in 2014 aanbood om de rekening van 1,5 miljoen voor het opknappen van de trappen te betalen wekte daarom geen verbazing.

De huidige topman van het bedrijf is trouwens een Fransman en Bulgari maakt sinds 2011 onderdeel van de Franse multinational LVMH, dat zich richt op luxe artikelen.

Zin in Rome gekregen? Boek dan deze 5-daagse stedentrip! 

De luxe winkel van Bulgari in Rome

De Bulgari winkel in Rome

De Bulgari winkel in Rome

de Old Curiosity Shop van Bulgari in Rome
Foto van de Old Curiosity Shop.