De mooiste onbekende stadjes van Italië

Het gevoel hebben dat je zelf voor het eerst een juweel van een Italiaans stadje ontdekt, daar worden wij altijd warm van. Natuurlijk weten we dat al duizenden toeristen ons voor gingen maar toch zijn er veel stadjes die je gerust verborgen parels mag noemen.

Het zijn van die charmante stadjes waar de tijd lijkt stil te staan. Maar die hebben het niet altijd makkelijk want vaak zie je alleen maar oude mensen.  Daarom werd al in 2001 een organisatie opgericht die de dorpen probeert te beschermen en tradities probeert te behouden; I Borghi più belli d’Italia. Deze stichting heeft meer dan 200 mooiste dorpjes verzameld en dat zijn vaak niet de bekende trekpleisters. Ze liggen vaak wat verder van de doorgaande routes maar die reis is de moeite waard. Mocht je per toeval zo’n dorp inrijden dan zijn ze te herkennen aan het rode logo bij de gemeentegrens. De foto boven is trouwens van Brisighella, tussen Bologna en Ravenna en dus op de route naar de zee. Prima uitstapje dus.

Hier de website met alle verborgen parels van Italië!

Bekijk ook ons verhaal over Castiglione del Lago, een van de dorpjes op de lijst.

dorpje-mooi-italie
authentieke stadjes in Italie
authentieke stadjes in Italie
Als je dit bord ziet zit je goed!