Het wordt druk in Italië, 60 miljoen toeristen!

60 miljoen buitenlandse toeristen bezochten Italië in 2017! Deze cijfers maakte de overheid onlangs bekend. Dat waren er weer meer dan het jaar daarvoor en ook het binnenlandse toerisme zit in de lift. De Italianen zelf hebben weer iets meer te besteden.  Je bent dus niet meer alleen, maar dat was op de hotspots in ieder geval al duidelijk.

De Aziatische markt is onder andere verantwoordelijk voor de groei maar bijvoorbeeld ook de mogelijkheden van Airbnb. Daarnaast hebben veel mensen in Zuid-Amerika nu het geld om de dorpen te bezoeken waar hun voorouders vandaan kwamen. In de vorige eeuw emigreerden miljoenen Italianen naar Brazilië en Argentinië.

Wil je je toch nog een beetje ontdekkingsreiziger voelen dan moet je naar het Zuiden. Regio’s als de Abruzzen, Calabrië en Basilicata zijn nog rustig.

Kijk hier waar de Italianen zelf op vakantie gaan!

Hoe gedraag je je in Venetie - toerisme
In Venetië zijn veel mensen klaar met het massatoerisme. Deze tekeningen zijn als voorlichting bedoelt dat toeristen niet in badkleding door de stad moeten lopen. Dat gebeurde echt!