Grote Italiaanse paaseieren met een cadeautje

In de Italiaanse winkels vind je rond deze tijd hele grote paaseieren, spectaculair verpakt.  Vaak zit er een cadeautje in, dan weet je ook meteen waar het succesnummer van de Kinder Surprise vandaan komt (Italiaanse fabrikant)

‘Maak van iedere dag een Paaszondag,’ dat was het motto van Michele Ferrero. In 1974 liet hij zich inspireren door de Italiaanse paastraditie en bedacht de beroemde Kinder Surprise. Eitjes met een zachte melksmaak en twee dunne laagjes chocolade met daarin een geel coconnetje met speeltje. In de eerste jaren waren dat metalen figuurtjes maar om de feestvreugde te vergoten werden het mini-bouwpakketjes. Dan waren de kleintjes meteen even koest!

Eind jaren 80 bedacht Ferrero een serie speelgoedjes en poppetjes en dat werd een wereldwijd succes. Er werden zelfs verzamelbeurzen georganiseerd, ook in Nederland. Tegenwoordig heeft Ferrero al ruim 30.000 verschillende surprises uitgebracht.

Het heeft de maker geen windeieren (..) gelegd maar die kon hij niet meenemen. Op 89-jarige leeftijd en met 20 miljard euro op de bank overleed hij een paar jaar geleden.

Ferrero is trouwens nog steeds een familiebedrijf. Vanuit het hoofdkantoor in Pino Torinese houdt Giovanni Ferrero junior namens de derde generatie de teugels strak in handen.

Illegaal in Amerika

Het ei van Ferrero werd wereldwijd een succes maar in Amerika werd het verboden. Een ei in je koffer kan een maximale boete van 2.500 dollar opleveren, jaarlijks worden er 25.000 onderschept! Volgens de Amerikanen zijn de kleine onderdeeltjes van het speeltje niet veilig voor kinderen.

Paaseieren-italie