Nieuw: Glamping op de camping met je hond in Italië!

Italianen zijn net als wij gek op honden dus waarom neem je de trouwe viervoeter dan niet gewoon mee op vakantie naar Italië?! Vacanceselect introduceert nu zelfs glamping op de camping voor honden!

Vroeger was het bijna niet mogelijk maar sinds begin deze eeuw is het een stuk makkelijker om je huisdier mee te nemen op vakantie. Er zijn heldere regels opgesteld  zoals het 
 Europees paspoort en identificatie door middel van een chip. Honden moeten ingeënt zijn tegen hondsdolheid (rabiës). Neem ook een muilkorf mee want die is verplicht in Italië, alhoewel je weinig honden er mee ziet lopen.
Verder is het altijd goed om te overleggen met je accomodatie. Moet de hond buiten slapen, is er omheining, zijn er meer huisdieren, is er een zwembad (daar mag hij meestal niet in!) Een rondje lopen in de natuur tijdens het jachtseizoen kan ook link zijn.

De boxspringmatrassen zijn gereserveerd voor het baasje maar Vacanceselect legt je hond nu ook in de watten. Hiervoor selecteerde het een aantal exclusieve campings met speciale services.

De uitgekozen campings hebben bijzondere voorzieningen zoals een hondenstrand, hondendouches, trainers en drinkpunten.

De reisorganisatie selecteerde campings in heel Europa maar in Italië gaat het om de volgende:

Camping Union Lido, Adriatische kust
Dogcamp Camping Le Capanne waar alleen gasten met honden verblijven. Daarnaast hondenanimaties, hondenopvang en restaurant waarbij de hond kan worden meegenomen

De hondentrainer op Camping Union

Camping Le Capanne, Toscane, Italië:
Hondvriendelijke accommodaties, hondenstrand en dierenarts en –verzorging.

De wasplaats voor de hond op Camping Le Capanne

Spina Camping Village, Adriatische kust, Italië:
Dog Beach, hondendouche en speciale hondenattributen.
Camping Villaggio Barricata, Adriatische kust, Italië:
Speciaal hondengebied, inclusief hondenaccommodaties en -strand.

Het hondenstrand van Spina Camping Village

Speciale hondencaravan! Cottage Exclusive Dog

Vacanceselect introduceerde vorig jaar zelf de Cottage Exclusive Dog. Een luxe onderkomen voor gezin én hond. De viervoeter beschikt over een apart en overdekt buitenverblijf. Wordt het hondenweer, dan loopt ‘doggy’ via het houten terras, zo zijn eigen kamer in.

Boek de hondencampings via deze link!