Toptennis op het Piazza del Popolo in Rome

De Italiaanse tennisbond maakte onlangs bekend dat de eerste kwalificatie wedstrijden van het Italian Open op 12 en 13 mei, middenin Rome worden gespeeld op Piazza del Popolo. Daarna gaat het verder in het Foro Italico sportcentrum. 

Het bekende plein ligt aan het begin van de Via Flaminia, het oude pad naar Rimini. Het was de hoofdingang van de stad tijdens het Romeinse Rijk en was het eerste zicht op de stad wanneer een reiziger aan kwam.

De naam betekent letterlijk ‘Plein van het volk’ maar komt eigenlijk van  de populieren waar de kerk Santa Maria del Popolo aan het plein haar naam aan dankt.

Het Italian open is van 7-20 mei met topspelers als Rafael Nadal, Novak Djokovic en Serena Williams.

Stadion Italian open tennis
In dit stadion wordt de finale gespeeld