Tip voor je Puglia vakantie; ga op chocoladejacht!

Ga je naar de Zuid-Italiaanse regio Puglia op vakantie, bezoek dan naast de geweldige stranden ook in Lecce, Bari of Maglie de chocoladewinkel van het topmerk Maglio. In iedere winkel proef je de allerlekkerste chocolade, repen, bonbons, gesuikerde amandelen maar ook de kleurrijke fruitbonbons en snoepjes. Alles met de hoogste kwaliteit cacaobonen gemaakt en soms zelfs glutenvrij, wat een lekkers. Een beetje aankomen tijdens je vakantie mag best hoor!

Zuid-Italiaanse familie maakt al bijna 150 jaar chocolade

Het logo van Maglio zegt veel over de historie van dit bekende Italiaanse chocolademerk uit de regio Puglia, de hak van ‘de laars’. De koets verwijst naar de pleisterplaats die de familie Maglio in de 19e eeuw bood aan reizigers. Hier kon men de paarden veilig laten rusten, reparaties aan de wagens doen en zelf op adem komen. Voor de inwendige mens maakte de familie al snel allerlei lekkernijen. Later kwamen er zelfs likeuren bij.

Italiaanse chocolade uit Puglia

Zoon Dante dacht nog veel groter, hij ging aan de slag met amandelspijs en omhulde dat met chocolade om de houdbaarheid te verlengen. Vervolgens was zijn zoon Vincenzo in de jaren zestig van de vorige eeuw weer zo slim om productie van chocolade en zoetwaren groots aan te pakken. Hij bedacht nieuwe recepten en experimenteerde met ingrediënten. Maar hij bedacht ook het logo met de koets dat nu nog steeds wordt gebruikt, verwijzend naar de familiehistorie.

Tegenwoordig zwaaien Maurizio en Massimo de scepter bij het bedrijf dat met zijn kwaliteitschocolade al vele prijzen in ontvangst mocht nemen. Zo werd het bedrijf dit jaar wederom bekroond met de Italiaanse chocolade Oscars!

Onze tip; probeer de Ferrovia lijn met de bekende kersen uit het plaatsje Turi, de Tavolette al Latte Origine of de met chocolade omhulde mandarijnschijfjes, mmm!

Italiaanse chocolade uit Puglia Italiaanse chocolade

Italiaanse chocolade kopen

Deze kwaliteitschocolade wordt in Nederland door MariCase geïmporteerd. Proef de prijswinnaars! Meer informatie: www.maricase.nl

Romantisch slapen in Puglia!

Uniek in de wereld zijn de Trulli in deze regio. Dat zijn schattige oude huisjes met een kegelvormig dak.  Er wonen nog steeds mensen in maar tegenwoordig worden ze ook verhuurd als B&B of klein hotel. Bekijk hier de mogelijkheden.

De keuken van Puglia

De smaak uit Puglia proef je bij restaurant Sapori e Ricordi in Enschede. Moeder en dochters koken daar waarmee ze thuis in Zuid Italië zijn opgegroeid. Hier onze recensie van dit restaurant.