Mooiste Airbnb overnachting in een Trullo in Italië!

Airbnb is ook in Italië niet meer weg te denken. Het bedrijf vierde deze maand z’n tienjarig bestaan en maakte een lijstje met de meeste gewenste plekken om te overnachten. Wat bleek; een schattige ‘Trullo’ in de Zuid- Italiaanse regio Puglia staat bovenaan de top 10!

Uit de wishlistings door airbnb-gebruikers wereldwijd blijkt dat Trullo Edera,  164.444 keer met een hartje werd bestempelt. Op de tweede plek van de reisverlanglijst staat een woning op een klif in Griekenland en derde werd een romantische hut in Armenië.

De Airbnb in Puglia Italië

De mooiste accommodatie van Airbnb in Italie

Het sprookjeshuis is Ostuni waar je via de luchthavens van Bari en Brindisi low-cost heen vliegt. De huisjes met kegelvormig dak zijn uniek in Europa en staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. 

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Puglia zijn naast de talloze Trulli (meervoud van Trullo) o.a. in het stadje  Alberobello, de grotten van Castellana,  de barokke steden Lecce en Martina Franca, de opgravingen van Egnazia, de dierentuinafari van Fasano, het mythische Castel del Monte m, Grottaglie dat bekende is om de keramiek em verder de steden Taranto, Brindisi.

Maar het allermooiste in Puglia is misschien nog wel de kristalheldere zee!

Via Eliza was Here kan je ook in een Trullo slapen, compleet met vlucht en huurauto. Zie deze link. 

Overnachten in een Trullo in Italie, een sprookjehuisje!

Overnachten in een Trullo in Italie, sprookjehuis

Wijnreisbestemming Italië

In Puglia maken ze veel wijn en ook hele goede wijn. Het Amerikaanse tijdschrift Wine Enthusiast plaatst de Zuid-Italiaanse zelfs in de top 10 van beste wijnreisbestemmingen . Het is de enige Italiaanse regio in de lijst.

De regio heeft uitstekende faciliteiten en mogelijkheden voor toeristen, voortreffelijke eten en wijn.

Luxe overnachten in Apulië

Je kan dus in een schattige trullo slapen maar als geld geen probleem is moet je een van de luxe Masseria’s overwegen. Landhuizen uit de 16e en 17e eeuw zijn fraai tot luxe hotels. Een van de mooiste is Masseria Torre Coccaro, met een kookschool en een romantische, wilde botanische tuin.

De bruiloft van Justin Timberlake en Jessica Biel vond plaats in zee met uitzicht op het Borgo Egnazia resort waar de tortelduifjes ook sliepen (zie afbeelding0.

Net zo luxe maar iets formeler is Masseria Torre Maizza. Als u op zoek bent naar huiselijke, rustieke charme dan is het prachtige Borgo San Marco een prima keuze.

De locatie van Justin Timberlake en Jessica Biel van hun huwelijk
De huwelijksnacht van Justin Timberlake en Jessica Biel vond hier plaats!