Al 600 Lidl vestigingen in Italië!

In 1992 opende de eerste Lidl supermarkt in Italië. Inmiddels zijn er al meer dan 600 winkels door heel het land.  Italianen letten dan wel iets meer dan wij op de kwaliteit, ze houden net zo erg van scherpe prijzen.

13.000 mensen werken er inmiddels in Italië bij het bedrijf dat in 1992 z’n eerste winkel in Arzignano bij de stad Vicenza opende. Er komen nog veel meer winkels bij als het aan de Duitsers ligt, vorig jaar werden er 30 geopend zoals in Scorzè (bij Venetië) in Messina, in Desenzano del Garda  en in Palermo. Sommige winkels zijn overigens heel klein maar er zijn ook hele grote filialen.



Het bedrijf probeert steeds vaker onderdeel uit de maken van de verbetering van slechte stadswijken. Er komt werkgelegenheid en een vestiging trekt klanten van buiten de wijk.

80% assortiment Lidl ‘Made in Italy’

Italianen kopen graag spullen uit eigen land en daarom is 80% van het assortiment ‘Made in Italy’ . Het merk maakte zich ook populair door de sportsponsoring waaronder die van de azzuri, het nationale voetbalteam.

Onlangs waagde ook Aldi de stap naar De Laars. Voordat die concern net zoveel winkels heeft als de Lidl zijn we nog wel een paar jaar verder. Goed voor het vakantiebudget zijn de winkels in ieder geval wel!

Hier een overzicht van alle Lidl filialen in Italië!

Op de Nederlandse website van Lidl kan je ze ook vinden, hier de link.

Lidl sponsor voetbal elftal italie italiaans