Het beste Italiaanse restaurant van Nederland

Maandag 24 september werd in het Hilton Amsterdam opnieuw het beste Italiaanse restaurant bekroond. Er was een jury- en publieksprijs! Gefeliciteerd Cantina di David uit Utrecht en Risto Enoteca Pepenero uit Amsterdam!

Als je van Italië houdt wil je je vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthouden en waar kan dat beter dan in een van de meer dan 1.500 Italiaanse restaurants in Nederland. Dat aantal is de afgelopen jaren flink toegenomen, met name onder invloed van ketens als Happy Italy, Vapiano en Fratelli. Helaas moeten we soms wel constateren dat deze hippe formules hun eigen interpretatie van de Italiaanse keuken er op nahouden, die niet geheel overeenkomt met de authentieke bereidingen en ingrediënten die juist verantwoordelijk waren voor het grote succes van Italiaans eten.

Het blad Italië Magazine organiseert daarom al een aantal jaren een verkiezing voor de ‘echte Italiaan’. Een restaurant waar de chef in ieder geval uit Italië komt en waar de Italiaanse keukentradities gerespecteerd worden.

Voor 2018 waren de volgende restaurants genomineerd:

Cantina di David uit Utrecht won de publieksprijs en Risto Enoteca Pepenero uit Amsterdam won de felbegeerde juryprijs!

Bekijk onze video met een impressie van de avond.

Winnaars 2013-2017

Bij de winnaars kan je gegarandeerd authentiek Italiaanse eten. Dit zijn de winnaar van voorgaande jaren.

2017: Trattoria Sapori e Ricordi uit Enschede (recensie) en  Eatmosfera uit Amsterdam

2016: Da Braccini uit Den Haag en Jammo Já uit Beesd.

2015:  Schatull uit Vaals en Il Campanile uit Markelo.

2014: Segugio uit Amsterdam en Raimondi’s Villa Rozenrust uit Leidschendam.

2013:  Vino e Cucina uit Den Haag en Da Pietro uit Elburg.

2012: Mediterraneo uit Maastricht

2011: Incanto uit Amsterdam

Winnaar beste Italiaans restaurant in 2016
Winnaars van de prijs voor het beste Italiaans restaurant in 2016