Vakantie in de buurt van het lieve stadje Fermo

Fermo is de hoofdstad van de Italiaanse provincie Fermo, in het zuidelijke deel van de Italiaanse regio Le Marche. Het mooie stadje ligt op een heuvel op ongeveer 10 kilometer van de Adriatische kust en is daarmee een heel leuk vakantiestekje.

Het Piazza del Popolo in Fermo

Fermo heeft een statig historisch centrum dat  helemaal gerestaureerd is. Het hart van de stad is het mooie plein Piazza del Popolo. Het is echt zo’n typisch Italiaans stadje waar je urenlang kan rondslenteren, een ijsje eten, rustig gaat lunchen en met net iets te veel wijn in de lome middagzon in een parkje de ogen een uurtje sluit. Na zes uur in de middag komt het weer tot leven, gezelligheid volop op de pleintjes en terrasjes. 

Vanuit de stad heb je een geweldig uitzicht over de regio. Er zijn genoeg barretjes en restaurantjes en de keuken is super. Voor veel mensen is het ook prettig dat het er nog vrij rustig is, je loopt niet over de hoofden zoals in de Cinque Terre of Venetië.

Bekijk ook het fraaie theater dat zoveel stadjes in deze regio hebben, mede onder invloed van grootmeesters uit de klassieke muziek die hier vandaan komen zoals Gioachino Rossini. Hij werd in 1792 in het nabij gelegen Pesaro geboren.

Klik hier voor een mooie rustige accommodatie met zwembad vlakbij Fermo.

Meer mooie historische en authentieke stadjes in Italië