Lonely Planet: Bari beste bestemmingen Europa 2019

De stad Bari in de regio Puglia (Apulië) is een van de beste bestemmingen in Europa volgens de nieuwe Lonely Planet gids die dinsdag werd gepubliceerd.

Een trotse vijfde plek dicht het vermaarde boekwerk de havenstad toe waarbij de herrijzenis van de ooit vervallen stad wordt geprezen.
“In het vernieuwde historische centrum zijn winkels weer heropend, is er volop cultuur zoals het charmante Teatro Piccinni en het in Art Nouveau-stijl opgetrokken Teatro Margherita. Historische hotels zoals de Oriente stralen weer zoals in de beste tijden”, aldus de gids. Verder wordt de verbeterde veiligheid op straat een belangrijke factor genoemd waardoor het nachtleven weer bruist al nooit tevoren.

In het Palazzo Mincuzzi vindt je mooi winkels
Teatro Margherita

Meer tips Puglia

Niet alleen Bari maar de hele regio mag zich de afgelopen 10 jaar op grote belangstelling verheugen. Er valt meer dan genoeg te zien en te doen.

Kijk even bijvoorbeeld naar romantisch overnachten in zo’n schattige trullo, een huisje met kegelvormig dag dat je nergens anders ziet.

Of breng een bezoek aan de barokke stad Lecce en ga op chocoladejacht!

In Enschede proefden we ooit gerechten uit de streek in restaurant Sapori e Ricordi dat werd uitgeroepen door het beste Italiaanse restaurant van Nederland!