Rome bezoeken vanuit een groene en rustige omgeving: Castel Gandolfo!

Niet iedereen wil middenin de drukke stad op stedentrip. Onze tip voor een reisje naar Rome is het vriendelijke plaatsje Castel Gandolfo. Dat heeft zelf al een paar aardige trekpleisters zoals het zomerverblijf van de paus en een mooi meer met strand. Maar het heeft ook een eigen stationnetje. Dat brengt je binnen drie kwartier in hartje Rome bij station Termini.

Het stadje heeft een paar leuke hotels en het ligt op 15 autominuten van de luchthaven Ciampino en 25 treinminuten van station Ciampino.

Binnen 45 minuten zit je in hartje Rome met de trein.

Een van de aardige bezoekjes is dus het kasteel van de paus waar veel pausen hun vakantie doorbrachten. Maar Franciscus niet, die neemt geen vakantie en dus moest het paleis iets nieuws verzinnen. Nu is het een museum.

De stad met  zo’n 8.200 inwoners ligt op de Albaanse Heuvels. Het paleis werd in de 17e eeuw in opdracht van paus Urbanus VIII ontworpen door de Italiaanse architect Carlo Maderno.

Genieten vanuit de hotelkamer!

Het meer van Castel Gandolfo

Castel Gandolfo ligt aan een mooi meer gevormd door twee overlappende vulkanische kraters. Het meer is maar liefst 170 m diep en zo’n drie kilometer in doorsnede. Het meer dat ook wel Albanomeer (Lago Albano) wordt genoemd kent een lange geschiedenis.  400 v.Chr. legden de Etrusken al een 1400 meter lange tunnel aan om bij een stijging van het waterpeil het water af te leiden via een afwateringskanaal.

Er is een leuk strandje dat langzaam afloopt voor kleine kinderen. Verder kan je er bedjes huren en zijn er verschillende restaurants. Je kan er ook Kajaks huren.