Italiaanse bioscoophit La dea fortuna verplaatst van 12 november naar 14 januari

Gelukkig kunnen we nog naar de film en wat voor een! La dea Fortuna (De godin van geluk) was eind vorig jaar in Italië de best bezochte film en werd bekroond met prijzen. Deze film is i.v.m. de sluiting van de bioscopen in november verplaatst naar 14 januari 2021.

Ga er maar eens lekker voor zitten dus. Het verhaal gaat over Alessandro en Arturo die al vijftien jaar samen zijn. De passie is er een beetje uit en ze denken aan uit elkaar gaan. Dan staat op een dag Alessandro’s beste vriendin Annamaria voor de deur. Ze moet voor onderzoek een paar dagen naar het ziekenhuis. Ze vraagt daarom of de twee mannen op haar dochter en zoontje willen passen. De komst van de twee kinderen zet het dagelijkse ritme van Alessandro en Arturo compleet op de kop! Maar de liefde en verantwoordelijkheid voor de twee zorgt ook voor een onverwachte wending in hun leven…

Regisseur Ferzan Özpetek heeft al flink wat succesnummers op zijn naam en kreeg daarvoor in september zelfs een oeuvre award. Hij wilde met deze film een verhaal vertellen vanuit zijn persoonlijke achtergrond. Zijn schoonzus vroeg hem of hij in verband met haar zwakke gezondheid in de toekomst voor de kinderen zou willen zorgen.

De moeder van de kinderen kreeg de Italiaanse filmprijs voor Beste Actrice en de titelsong werd ook bekroond.

Het is een lekkere en menselijke feelgood-film met al het Italiaanse theater dat je wilt zien. Bekijk snel de trailer

La dea fortuna draait vanaf 14 januari 2021 in deze bioscopen

Alkmaar, Filmhuis Alkmaar
Amsterdam, Cinecenter
Amsterdam, FilmHallen
Amsterdam, Het Ketelhuis
Amsterdam, Pathé City
Amsterdam, Studio/K
Apeldoorn, Gigant
Arnhem, Focus Filmtheater
Breda, Chassé Cinema
Den Bosch, De Verkadefabriek
Den Haag, Pathé Buitenhof
Doetinchem, Filmhuis Doetinchem
Eindhoven, Plaza Futura
Groningen, ForumImages
Hilversum, Filmtheater Hilversum
Maastricht, Filmtheater Lumière
Middelburg, Cinema Middelburg
Nijmegen, LUX
Rotterdam, LantarenVenster
Tilburg, Cinecitta
Utrecht, Louis Hartlooper Complex
Wageningen, Filmtheater Movie W
Zaandam, Filmtheater de Fabriek
Zwolle, Filmtheater Fraterhuis