Albert Heijn pastamerk Molisana verandert naam

Als je denkt dat alleen Nederland te maken heeft met de drang naar politieke correctheid, dan heb je het mis. Het bekende pastamerk La Molisana dat je onder andere bij Albert Heijn vindt ligt onder vuur.

Ze hebben één van hun pastasoorten de naam Abissine Rigate gegeven. Oei, die naam herinnert aan een zwartgeblakerde pagina uit de Italiaanse geschiedenis. Van oktober 1935 tot februari 1937 was Italië in oorlog met Ethiopië en dat ging over en weer met de nodige gruwelijkheden. De discussie liep vooral via sociale media hoog op, maar inmiddels heeft de directeur van de pastificio in Campobasso publiekelijk zijn excuses aangeboden. La Molisana komt met een andere naam. Vraag is nog wel: Hoe zit het met de overige pastanamen die refereren aan die tijd: Tripoline, Bengasine, Assabesi, Abissine? De tijd zal het uitwijzen of ook daar gehakt van wordt gemaakt. Overigens voert niet alleen La Molisana die namen, ook De Cecco, Coop en Carrefour doen dat.