Italiaans meest sexy taal

Wat wij al lang wisten blijkt nu ook uit wereldwijd onderzoek. Van de Italiaanse taal gaat je hart letterlijk sneller kloppen. Dit toonde het online taalplatform Preply aan.

De deelnemers moesten luisteren naar verleidelijke teksten die werden uitgesproken in verschillende talen. Hoe hoger de hartslag, hoe verleidelijker de taal was de stelling. Door het Italiaans ging de gemiddelde hartslag maar liefst 23 procent omhoog!

Volgens taalkundigen zou de verklaring zijn dat in het Italiaans minder medeklinkers op elkaar worden gestapeld. De klinkers en medeklinkers wisselen elkaar vaak één-op-één af. Daardoor klinkt het zangerig en muzikaal. Slavische talen en bijvoorbeeld het Duits en Nederlands vinden mensen daarom minder aantrekkelijk.

Het Portugees stond in het onderzoek op twee, gevolgd door het Frans, Russisch en het Grieks. Van het Nederlands werd bijna geen enkele deelnemer opgewonden. Het scoorde met maar 12 procent verhoging nog slechter dan het Duits en Japans. Wil je toch een keer met Nederlands een Italiaan(se) versieren. . Praat dan met een lagere stem en langzamer of zorg voor een hese stem, dat helpt zeggen ze…