AirBNB zoekt host op Sicilië in Italië

Het idee is niet nieuw meer, maar het is wel grappig om te zien dat steeds meer gemeenten in Italië kraakpanden aanbieden voor een appel en een ei – plus een paar kleine lettertjes in het koopcontract.

Ook in het Siciliaanse Sambuca gebeurt dat, op voorwaarde dat de koper zijn huisje opknapt. Daarnaast geldt nog een ander aantrekkelijk aanbod. In samenwerking met Airbnb wordt namelijk een opgeknapt designhuis aangeboden voor avonturiers. Gratis en voor niets! Nou ja… Wél gratis, maar niet helemaal voor niets. De geluksvogel moet er immers voor zorgen dat hij/zij een medehuurder vindt, die wel betaalt.

Gastheer

Je bent dus feitelijk een host, die het zijn logeergasten naar hun zin maakt. De ideale kandidaat voor de job (die overigens met zijn/ haar gezin, partner of een vriend(in) in het designhuis mag wonen) is in ieder geval boven de 18 jaar, spreekt goed Engels en is vanaf 30 juni een jaar lang beschikbaar. Ook moet deze persoon het leuk vinden om een actieve bijdrage te leveren aan het dorpsleven.

Het stadje Sambuca op Sicilië