Robodog voor Pompeï

Wij zouden de schrik van ons leven krijgen tijdens een rustige wandeling door de straten van het klassieke Pompeï. Het openluchtmuseum heeft namelijk een robothond gekocht voor surveillance. Spot heet het beestje. De vierpotige robot moet over de ruïnes gaan waken. De hobbelige grote keien die het plaveisel van de straten vormen zijn geen enkel probleem voor het apparaat. Of de Amerikaanse makers er ook blafgeluid in hebben geprogrammeerd vertelt het verhaal niet, vast wel.

Spot kan maar 6 kilometer per uur lopen dus wees niet bang voor een beet. Het is de bedoeling dat de robot het terrein grondig inspecteert, ook de ontoegankelijke delen waar geen bezoekers komen. Zo kan het museum beter het verval in de gaten houden en sneller reageren op problemen. Z’n vriendje is een bijpassende drone die alleen geen dierlijke trekjes vertoond. Na anderhalf uur is Spot moe en moet hij met de lader in z’n mand .

Robot hond voor Pompeï