Hoogste hangbrug Italië in Umbrië

Een Tibetaanse hangbrug in Umbrië en nog wel de hoogste van het land. De lokale kranten raken er niet over uitgesproken en dat is terecht. Lopend over de 540 meter lange brug, hang je 160 meter boven de grond. Spectaculair!

Zet ‘m maar op je lijst voor dit jaar want hij is net klaar. De brug verbindt het historische centrum van het stadje Sellano met het gehucht Montesanto. Beneden loopt dan wel een rivier maar van die hoogte is een plons ongezond. Daarom ga je dubbelgezekerd de brug op met handschoenen en een helm. Het is geen uitje voor bangeriken. Dit verstopte hoekje van Umbrië kan wel wat aandacht gebruiken en dat is precies waar men met de burg op hoopt. Valnerina heet dit gebied en het ligt tegen de grens met De Marken. Het Sibillinipark is prachtig net als het nabijgelegen Valle del Menotre. Hou je van worst dan moet je naar Norcia dat in de buurt ligt. Een wandelretour over de brug kost je 35 euro.