Hoogste schommel Europa op Sicilië

Ga je komende zomer naar Cefalù met vakantie, hou dan even deze nieuwe attractie op een klein uurtje rijden in de gaten. Het is de hoogste schommel van Europa zeggen ze. 16 meter hoog, bovenop de berg, dit najaar werd hij ingehuldigd.

Ze bouwden hem in San Mauro Castelverde, een schattig dorpje dat op zich al een bezoek waard is. Als je benen lekker op en neer zwaaien en je maag probeert het ontbijt binnen te houden, geniet je van een prachtig uitzicht op het Madonie- gebergte en de Tyrreense kuststrook. In het bijna leeggelopen stadje putten ze weer wat hoop door het nieuwe spektakel, nadat het lange tijd alleen negatief in het nieuws was. Naast de schommel is er nog veel meer spannends te doen. Zo is er een zogenaamde ‘zipline’ waarmee je met 130 km/u als een vogel over het dal vliegt en je kan met een rubberboot door de Kloof van Tiberius varen.

Kijk voor meer info even op altalenagigante.it of ziplinesicilia.it.